Förundersökningen mot Ilija Batljan läggs ned

Åklagaren lägger ner förundersökningen mot SBB:s vd Ilija Batljan, enligt ett pressmeddelande från bolaget.
Förundersökningen mot Ilija Batljan läggs ned - ilja-batljan-700_binary_6954347.jpg
Ilija Batljan.

Enligt pressmeddelandet har Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, informerats att bolagets vd Ilija Batljan avskrivits från utredning om insiderbrott och att förundersökningen är nedlagd.

Ilija Batljan anhölls den 5 maj för påstått brott mot marknadsmissbrukslagen, men släpptes dagen efter. Han har nekat till brott, och enligt bolaget har han samarbetat fullt ut med utredningen.

”Jag är lättad, men inte förvånad över åklagarens beslut. Nu gäller det för mig att fortsätta med full kraft som vd för SBB – och tillsammans med vårt starka team fortsätta leverera resultat”, säger Ilija Batljan, i pressmeddelandet.

”Att förundersökningen är nedlagd är ett glädjande besked. Nu lägger vi åter fullt fokus på den ordinarie verksamheten där SBB som Nordens största fastighetsbolag inom social infrastruktur fortsätter skapa långsiktiga och hållbara värden”, säger Lennart Schuss, styrelseordförande för SBB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.