Förvaltarna köpte blankardippen i SCA: ”Bristfällig”

Lannebos förvaltare Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf tyckte att Viceroys blankarrappot var "bristfällig". De köpte därför mer aktier när skogsjätten rasade på blankarattackerna.
Fondförvaltaren Charlotta Faxén har ökat andelen aktier i sin portfölj.
Fondförvaltaren Charlotta Faxén. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf har minskat aktievikten i Lannebo Mixfond, framgår av månadsrapporten för januari. Andelen aktier har minskat från 71% till 64%.

”Vi tyckte att riskaptiten blev för hög kring årsskiftet och att marknaden hade och har överdrivna förväntningar på snabba räntesänkningar från centralbankerna under våren”, skriver duon i månadsrapporten.

Trots den mer negativa inställningen till aktier passade de på att köpa i ett omdiskuterat skogsbolag.

”I slutet av månaden presenterade analyshuset Viceroy en i våra ögon bristfällig blankarrapport på SCA:s värdering av sin skog. När rapporten släpptes så föll aktien kraftigt och vi valde att öka vår position”.

Läs mer:

Lindvall: Blodhundarna som jagar SCA är något på spåren

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets