Förvaltarna positiva till Stockholmsbörsen

Fondbolagens förenings förvaltarbarometer stiger till 59,5 i december, jämfört med 54,5 vid den senaste utfrågningen i september.
Förvaltarna positiva till Stockholmsbörsen - Atlas Copco
Foto: Atlas Copco

Allt över 50 indikerar att fler förvaltare är positiva än negativa.

Undersökningen är denna gång uppbyggd på svar från 21 fondförvaltare, varav 13 uppger sig ha en negativ syn på marknadsutsikterna i nuläget, men där 11 stycken tror på att marknadsutsikterna kommer att vara bättre om ett halvår.

”De flesta aktörer i marknaden verkar överens om att lågkonjunkturen blir relativt mild och att vi får se räntesänkningar inom ett halvår”, kommenterar Simon Tarvainen, förvaltare på Strand Kapitalförvaltning.

Majoriteten av förvaltarna (14 stycken) uppger sig ha en antingen positiv eller mycket positiv syn på utsikterna för Stockholmsbörsen under det närmaste halvåret. Och om tidshorisonten utvidgas till mellan ett och två års sikt, landar samma siffra på 19 förvaltare. De övriga två uppger sig vara varken positiva eller negativa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets