FI ska undersöka Nasdaq Stockholm

Finansinspektionen ska undersöka om Nasdaq Stockholm följt regelverket, efter att FI noterat att bolaget inte rapporterat misstänkta transaktioner.
FI ska undersöka Nasdaq Stockholm - NASDAQ Stockholmsbörsen
Foto: Linus Sundahl-Djerf / SvD / TT

Finansinspektionen har i samband med flera större bolagshändelser under 2021 och 2022 gjort observationer kring misstänkt insiderhandel. FI har också mottagit anmälningar från banker om deras kunder och ett flertal av dessa har anmälts vidare till Ekobrottsmyndigheten, skriver FI.

FI meddelar nu att de ska undersöka om Nasdaq Stockholm har följt regelverket i samband med att bolaget inte rapporterat misstänkta transaktioner i dessa sammanhang.

”Att börserna har en fungerande övervakning och anmäler insiderhandel är centralt för att upptäcka och förhindra marknadsmissbruk. Om övervakningen på en marknadsplats inte fungerar innebär det stora risker. I förlängningen handlar det om förtroendet för marknaden”, säger Martin Kullendorff, biträdande avdelningschef Marknadstillsyn på FI.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets