Förvaltarprofilen lämnar Brummer & Partners

Förvaltarprofilen Henrik Nyblom har under hösten lämnat sitt uppdrag hos Brummer& Partners.
Förvaltarprofilen lämnar Brummer & Partners - Henrik-Nyblom joe
Henrik Nyblom

Det skriver Dagens industri.

Nyblom kom till Brummer & Partners från Swedbank Robur år 2021 efter att ha förvaltat Swedbank Robur Ny Teknik. Förvaltaren ansvarade aldrig för någon egen fond hos Brummer & Partners utan skulle spekulera i upp- och nedgångar inom ramen för flaggskeppsprodukten Brummer Multi Strategy.

”Naturligtvis händer det att förvaltningsteam och strategier inte utvecklas på ett sätt som vi hoppas på”, säger Johanna Hoffstedt, kommunikationschef hos Brummer & Partners, till Di och fortsätter.

”Nybloms strategi, inom nordisk tech, har inte levererat enligt förväntningarna och det, ihop med en samlad analys av förutsättningarna framåt, gjorde att förvaltarna valde att stänga ned allokeringen till hans mandat som var en liten del av BMS.”

Hoffstedt lyfter vidare att bolaget fortsätter rekrytera och att man i februari 2024 inleder ett samarbete med en grupp sektorspecialister från London, vilka ska ha ett globalt fokus på teknik samt sällanköpsvaror och -tjänster.

Dagens industri skrev i november att Brummer & Partners rekryterat Adrian Brummer till företaget som är son till grundaren Patrik Brummer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.