G20-länderna har godkänt förslaget om global bolagsskatt

Ledarna för G20-länderna har godkänt införandet av en global miniminivå på 15% bolagsskatt samt att beskattningen av delar av multinationella företags vinster ska flyttas till där försäljningen äger rum. Det rapporterar flera medier.
Euro, dollar.
Foto: Michael Probst/TT

”I dag godkände alla G20-länders ledare en historisk överenskommelse om nya internationella skatteregler som kommer att få stopp på den skadliga tävlan om att beskatta företag så lågt som möjligt”, kommenterade USA:s finansminister Janet Yellen.

Det är USA som lagt fram förslaget om en global minimiskatt och den väntas införas 2023.

Utöver den globala bolagsskatten godkänns ett tillhörande paket som ska hindra bolagsjättar från att utnyttja skatteparadis. Delar av vinstbeskattningen för lönsamma multinationella bolag, med en vinstmarginal på över 10% och en global omsättning överstigande 20 miljarder euro ska flyttas till det landet där försäljningen äger rum.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets