G5 Entertainment visar förlust

Omsättningen och resultatet sjönk för G5 Entertainment.

G5 Entertainment, som utvecklar spelappar åt smarttelefoner och surfplattor, redovisar ett resultat efter skatt på -3,4 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (22,7).

Rörelseresultatet blev -2,7 miljoner kronor (25,3).

Nettoomsättningen uppgick till 302 miljoner kronor (342).

Kostnaderna för användarförvärv (UA) i kvartalet steg till 125 miljoner konor (90) och utgjorde 42 procent av omsättningen (26%).

För free-to-play-spelen var det genomsnittliga antalet spelare per månad (MAU) 6,2 miljoner, en minskning med 23 procent jämfört med samma period föregående år. Antalet genomsnittliga spelare per dag (DAU) var 1,6 miljoner, en minskning med 18 procent. G5:s bruttointäkt i snitt per betalande månadsanvändare (MAGRPPU) var 45,8 dollar, en ökning med 4 procent jämfört med samma period föregående år.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här