Gaming Innovation Group rusar på börsen

Bettingbolaget Gaming Innovation Group (GIG) stiger drygt 20,8% på börsen utan några nyheter från bolaget. En analys från det danska investeringsbolaget Symmetry Invest publicerades under gårdagen efter börsstängning på plattformen Seeking Alpha, där goda utsikter målades upp för aktien.

”GIG värderas till en bråkdel av deras börsnoterade konkurrenter till följd av tidigare mismanagement”, skriver investeringsfirman i analysen.

Nu när den nya ledningsgruppen har exekverat väl och slutfört sin turn-around så ser man ingen anledning för denna rabatt att fortsätta existera. Även om marknaden väljer att stänga detta värderingsgap så kan styrelsen sätta igång en värdeskapande försäljningsprocess som skulle ge en avkastning på flera gånger det nuvarande marknadsvärdet.

Investeringschefen Andreas Aaen på Symmetry Invest, med en bakgrund inom redovisning på en konsultfirma, har på Twitter uttryckt sig positiv om aktien den senaste tiden. Han deltog nyligen i en podcast vid namn Contrarian Investor Podcast där GIG togs upp.