Garanterna fick kliva in rejält i Dignitanas emission

Dignitanas företrädesemission av aktier tecknades till 55,4%. Inklusive garantiåtaganden blev teckningsgraden 100% och Dignitana får in 19,1 Mkr före kostnader.
Garanterna fick kliva in rejält i Dignitanas emission - Dignitana Catarina Löwenadler
Dignitana får in 18,3 miljoner kronor netto från sin företrädesemission.

Medicinteknikbolaget Dignitana har publicerat utfallet för sin företrädesemission av aktier. Teckningsgraden exklusive garanter blev 55,4% varav 54,1% tecknades med stöd av teckningsrätter och 1,3% utan.

Emissionen var säkrad till 93,2% genom tecknings- och garantiåtaganden. Garanterna tecknar för 8,5 Mkr (44,6% av emissionen) och Dignitana tillförs 18,3 Mkr efter emissionskostnader.

Emissionsguiden hissade tidigare tre flaggor:

  • Kapitalbehov i trängt läge
  • Bristfällig information
  • Aktien handlas ner till teckningskurs

GARANTER FÅR STOR ANDEL

Emissionsguiden hissar även en flagga retroaktivt, eftersom garantiåtagarna behövde teckna nära 45% av emissionsaktierna. Flaggans generella formulering är:

Garanter som tilldelas aktier är ett svaghetstecken i sig plus en indikation om kommande säljtryck i aktien.

På förhand var 57,5% av emissionen garanterad genom en bottengaranti på 6 Mkr och en toppgaranti på 5 Mkr. Det som framgått om garanterna är att bottengarantin lämnades av en ”extern investerare” och att toppgarantin kom från ett konsortium lett av Leo Ling.

Totalt antal flaggor för emissionen landade härmed på fyra. Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.