Genmab förvärvar Profoundbio för 1,8 miljarder dollar

Danska läkemedelsbolaget Genmab förvärvar det amerikanska bioteknikbolaget Profoundbio för 1,8 miljarder dollar i kontanter.
Genmab förvärvar Profoundbio för 1,8 miljarder dollar - Genmab Copenhagen Office 1 Joost Melis
Genmab. Pressfoto.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Profoundbio är fokuserat på att utveckla nästa generationens antikroppsläkemedelskonjugat, (ADC) och ADC-teknik för behandling av vissa cancerformer, inklusive äggstockscancer och andra solid tumörer, skriver Genmab.

Betalningen sker i samband med att affären stängs, före justering av Profoundbios nettoskuld och transaktionskostnader.

Affären innebär att Genmab får globala rättigheter till Profoundbios portfölj av nästa generationens ADC, som består av tre kliniska och flera prekliniska program.

”Det föreslagna förvärvet av ProfoundBio ligger helt i linje med vår långsiktiga strategi och vår ambitiösa vision för 2030, att påverka patienternas liv genom innovativa antikroppsläkemedel”, säger Jan van de Winkel, VD och koncernchef för Genmab.

Affären är villkorad av sedvanliga myndighetsgodkännanden och förväntas slutföras under andra kvartalet i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.