Gigger Group lägger bud på Collabs

Gigger Group, som utvecklat en plattform där arbetstagare enkelt kan hitta och fakturera tillfälliga uppdrag, lägger ett bud på samtliga aktier i Collabs, som är ett plattformsbolaget för influencermarknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Gigger Group lägger bud på Collabs - pengar-sedlar-700_binary_6961902.jpg
Erbjudandet innefattar en köpeskilling om 57,5 miljoner kronor som erläggs genom riktad emission av högst 35,96 miljoner nya B-aktier i Gigger som emitteras till en kurs på 1,60 kronor per aktie. Erbjudandet är villkorat av att samtliga aktieägare i Collabs accepterar erbjudandet senast den 31 mars.

Collabs som grundades 2018 har utvecklat en plattform där influencers och företag kan hantera kampanjer i sociala medier på ett högeffektivt sätt. Det jobbar tio personer i verksamheten, och i plattformen återfinns, förutom 130 miljoner registrerade influencers från hela världen, en kundbas med flera stora och välkända varumärken.

Collabs har under åren 2018 tilll 2020 lagt sin huvudfokus på att utveckla plattformen och förbereda sin verksamhet för kommersialisering vilket skedde under fjärde kvartalet 2020 med en omsättning på 3,5 miljoner kronor enbart under december 2020 som resultat.

”Ett förvärv av Collabs stärker Gigger i våra expansionsplaner i Sverige, Storbritannien och i världen, och är i högsta grad strategiskt då det kompletterar vår verksamhet och adderar stabilitet och bärighet för våra fortsatta satsningar. Collabs har varit skickliga på att bygga en professionell plattform som kan bli den game changer som influencermarketing-arenan saknat. Räckvidd, hantering och mätbarhet i en helt egen klass”, säger Claes Persson, VD i Gigger Group.

Gigger ser potential för samordningsvinster inom kund- och intäktsstruktur såväl som avseende kostnadsstruktur genom samordning inom försäljning och administration. Vidare förväntas Collabs bidra finansiellt genom egen organisk tillväxt i omsättning, ett positivt rörelseresultat jämte positivt kassaflöde på årsbasis, med start 2021.

En stor andel av Collabs influencers kan även dra fördel av Giggers tjänster vilket kan generera ansenlig tillväxt i Giggers egen verksamhet i tillägg till det faktum att Collabs i dagsläget har cirka en miljon influencers i sitt nätverk i Storbritannien, vilket potentiellt skulle kunna medföra ytterligare tillväxt och samordningsvinster vid en eventuell samlad lansering av båda verksamheterna i Storbritannien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco