Goldman Sachs: Aktier varken nära bubbla eller bear-market

Aktier befinner sig varken nära en bubbla eller bear-market, uppger Goldman Sachs i en ny analys. Det rapporterar Bloomberg News.
Bubbla
Banken menar att även om det finns tecken på ökad optimism och tillväxten har varit imponerande inom vissa kategorier inom S&P 500 under de senaste åren, så som teknik, är vi inte i närheten av de extremer som sågs vid slutet av 1990-talet när IT-bubblan blåstes upp.

Faktum är att de ledande teknikbolagen har idag upplevt rallyn baserat på verkliga siffror och inte bara förhoppningar och möjligheter, menar Goldman Sachs.

Banken betonar också att det som brukar antyda att spekulativa bubblor är på gång, så som en ökad hävstång bland privatsparare och en kollaps i sparande, denna gång inte förekommer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets