Goldman Sachs höjer tillväxtprognos för USA

Goldman Sachs höjer sin tillväxtprognos för USA:s ekonomi till 35 procent i det tredje kvartalet, jämfört med tidigare väntade 30 procent.
USA
Investmentbanken placerar sig med den nya prognosen i topp jämfört med hur andra Wall Street-banker förväntar sig ekonomin att utvecklas under perioden, rapporterar CNBC.

Goldman Sachs pekar ut konsumtionen som skäl till varför man placerar sig över konsensus. Bankens prognos är 14 procentenheter över konsensus och 12 procentenheter av gapet utgörs av konsumtionen, uppger banken.

USA:s ekonomi krympte med nästan 33 procent i det andra kvartalet, mätt i årstakt. Nedgången präglades av nedstängningar för att stoppa coronavirusspridningen. Sedan dess har samhället återigen luckrats upp och ekonomin börjar rulla snabbare framåt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets