Goldman Sachs sänker oljeprisprognosen

Goldman Sachs sänker nu sina oljeprisprognoser för fjärde kvartalet 2022, efter en stark dollar och minskad förväntan på efterfrågan.
Goldman Sachs sänker oljeprisprognosen - khalid-al-falih-saudi-olja_binary_6958641.jpg

Priset på brentolja kapas med 25 dollar till 100 dollar fatet, och med lika mycket för WTI-olja till 95 dollar per fat, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till en analys.

Goldman sänker också brentprognosen för första kvartalet 2023 till 105 dollar per fat (130), och för helåret 2023 till 108 dollar per fat (125).

Revideringen görs mot bakgrund av en stark dollar och minskade efterfrågeförväntningar, enligt banken.

Samtidigt fortsätter Goldman Sachs att vara optimistiska till oljan. Detta eftersom den strukturella uppbyggnaden till att vara positiv till råvaran är fortsatt intakt. Otillräckliga investeringar, låg reservkapacitet och låga lager har bara vuxit sig och kommer leda till en oundviklig prisuppgång, menar banken.
Brentoljan handlas på tisdagen till 85,64 dollar medan WTI står i 78,18 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco