Google blir striktare kring kontorsnärvaron

Google skärper kraven kring kontorsnärvaro genom att framöver potentiellt ha med det som en del av prestationsutvärderingen. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till ett mejl från personalchefen Fiona Ciccioni.
Google blir striktare kring kontorsnärvaron - South Korea Google Maps
Foto: AP/Kim Jin-a

Ciccioni uppger i brevet att de flesta anställda redan följer bolagets flexibla arbetsupplägg, med tre dagar i veckan på kontoret. Hon uppger att en närvaro av den graden har resulterat i en närmare anknytning till andra ”Googlers”, och utmynnat i flera av de nya produkter som tillkännagavs vid utvecklarkonferensen I/O förra månaden.

“Naturligtvis tror inte alla på ‘magiska korridorsamtal’, men det råder ingen tvekan om att det gör en positiv skillnad att arbeta tillsammans i samma rum”, sade Ciccioni.

För de anställda som inte dyker upp kommer de att få påminnelser om sin frånvaro, enligt Ciccioni.

Förutom Google har också Facebook-ägaren Meta Platforms nyligen gjort klart att anställda måste infinna sig på kontoret minst tre gånger i veckan. Detta gäller med start i september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.