Gränges aktie stiger efter Q2-uppdatering

Gränges aktie klättrar efter besked om högre rörelsemarginal i andra kvartalet jämfört med första kvartalet.
Gränges
Gränges bedömer att tack vare framgångsrika åtgärder från bolagets sida för att lindra effekterna av senaste tidens covid-19 relaterade nedstängningar i Kina, förväntas koncernens försäljningsvolym för det andra kvartalet uppgå till över 90% av försäljningsvolymen för motsvarande kvartal föregående år. Rörelsemarginalen förväntas fortsätta att stärkas jämfört med första kvartalet då prisjusteringar i högre utsträckning kompenserar för kostnadsökningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Gränges kommer inte att ge ytterligare kommentarer avseende den finansiella utvecklingen innan halvårsrapporten har publicerats.

I första kvartalet låg den justerade rörelsemarginalen på 5,9%. Enligt Factset låg förväntningarna på en justerad marginal på 4,9% i andra kvartalet.

Bolaget släpper sin delårsrapport för det andra kvartalet 2022 fredagen den 15 juli.

Aktien var vid 10.07-tiden upp 8,3% till 84,50 kronor. Som högst i dag har aktien noterats i 86,15 kronor och som lägst 77,10 kronor. Sedan årsskiftet är aktien ned 19,9% och sedan ett år tillbaka ligger förändringen på minus 22,4%.
Gränges
Senast betalt 84,50
Kursförändring i dag 8,3%
Högst i dag 86,15
Lägst i dag 77,1
Kursförändring YTD -20,4%
Kursförändring 1 vecka 2,1%
Kursförändring 1 mån 1,9%
Kursförändring 3 mån -1,6%
Kursförändring 1 år -22,9%
52 veckorshögsta 123,50
52 veckorslägsta 68,05
Källa: Factset
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco