Greg Dingizian föreslås som ny ordförande i Doxas

Fastighetsinvesteringsbolaget Doxas meddelar att Per Ekelund, som varit styrelseledamot sedan 2021 och styrelseordförande sedan 2023, avböjer omval till styrelsen.
Greg Dingizian föreslås som ny ordförande i Doxas - Greg Dingizian, Porträtt
Greg Dingizian.

Han avser därmed också lämna övriga styrelseuppdrag inom Doxa-koncernen. Bakgrunden är hög och ökad arbetsbelastning i andra uppdrag.

Per Ekelund kommer att lämna styrelsen och övriga uppdrag inom koncernen i samband med årsstämman den 29 april.

”På grund av min nuvarande arbetsbelastning kan jag inte fullt ut delta i styrelsearbetet på det sätt som jag skulle vilja och som jag anser att Doxa förtjänar. Därför har jag valt att avsluta mitt uppdrag och skapa en möjlighet för någon som helhjärtat kan ägna sig åt Doxas framtida utveckling”, säger Per Ekelund i en kommentar.

Valberedningen har beslutat att revidera sitt tidigare förslag till årsstämman. Styrelsen föreslås bestå av sex ledamöter och att befintliga styrelseledamoten och tidigare styrelseordföranden Greg Dingizian väljs till ny styrelseordförande.

Greg Dingizian är största ägare och styrelseledamot i Doxa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.