Guldprospekteringsbolaget Northgold siktar på notering på First North

Guldprospekteringsbolaget Northgold avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market i första kvartalet 2022 och ta in 40 miljoner kronor i nytt kapital. Det framgår av ett pressmeddelande.
Börsnotering
Northgold är ett svenskt bolag som grundades 2020. Bolaget har prospekteringsrättigheter för ett antal området inom Mellersta Österbottens guldbälte i Finland, inklusive projekten Kopsa och Kiimala Trend, som bägge innehåller mineraltillgångar.

Northgold har för närvarande befintliga informella guldtillgångar på mer än 725 000 uns.

“Efter slutförandet av börsintroduktionen som är planerad till första kvartalet 2022 kommer bolaget att vara väl positionerat för att omedelbart återuppta borrningar vid både Kopsa och Kiimala Trend-projekt under andra kvartalet 2022. Båda projekten har gynnats av betydande tidigare investeringar från tidigare ägare som finansierade mer än 30 000 meter historiska borrningar i båda projekten för mer än ett decennium sedan, när guldprisantagandena var betydligt lägre än de är idag”, kommenterar VD Mitch Vanderydt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.