H2 Green Steel får fullt miljötillstånd för anläggning i Boden

H2 Green Steel har getts fullt miljötillstånd för sin anläggning i Boden. Byggnadsdomen som gav bolaget tillåtelse att bygga stålverket kom redan i 1 juli 2022 och nu har bolaget även fått tillstånd att ta stålverket i drift. Det framgår av ett pressmeddelande från Mark- och miljödomstolen som bolaget lyfter fram.
Henrik Henriksson, VD för H2 Green Steel.
Henrik Henriksson, VD för H2 Green Steel.

H2 Green Steels anläggning innefattar produktion av grönt stål, grön järnsvamp och grön vätgas. För grönt stål gäller tillståndet en produktion på upp till 5 miljoner ton.

– Detta är också en stor dag för Sverige där vi på bolaget, tillsammans med alla andra inblandade instanser visar att det faktiskt går att ha snabba processer i komplexa tillståndsfrågor i Sverige, säger vd:n Henrik Henriksson i en skriftlig kommentar.

Den omfattande miljöprövningen tog mindre än 18 månader. Anläggningen i Boden är på 270 hektar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.