Han är årets främste entreprenör i region Östra

Det blev Johan Enocson från Active Invest Sweden som kammade hem vinsten som årets främsta entreprenör i region Östra i EY:s entreprenörstävling EY Entrepreneur Of The Year.

2002 grundade Johan Enocson Active Invest Sweden. Koncernen äger företag inom branscher såsom möbeltillverkning och trähustillverkning, bland annat Spaljisten, en av Ikeas främsta leverantörer inom högblanka möbler. Koncernen omsätter drygt 780 miljoner kronor och har över 240 anställda.

Under måndagskvällen utsågs Johan Enocson till årets främsta entreprenör i region Östra i EY Entrepreneur Of The Year med följande motivering:

”Med fast förankring i den småländska företagskulturen och genom beslutsam och envis satsning på teknik- och produktionsutveckling, har entreprenören på kort tid skapat en framstående och växande företagsgrupp. Med ett passionerat entreprenörskap och ett starkt socialt engagemang har årets vinnare bidragit till bygdens välstånd och utveckling.”

Utnämningen skedde i samband med en galakväll i Växjö Konserthus.

Regionfinalen i Göteborg var den tredje av sex i EY Entrepreneur of the Year. Johan Enocson går nu vidare till Sverigefinalen som hålls i Stockholms stadshus den 29 januari. Den svenska vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo under våren 2015. Entrepreneur of the Year arrangeras av EY i samarbete med SEB. Affärsvärlden är mediapartner.

De ingick i juryn

Christina Hahn (VEM Personal), juryordförande

Mattias Sjöberg (IV Produkt)

Torsten Nilsson (Nelson Garden)

Christian Berger (LEAD)

Stefan Jarbratt (Pelly intressenter)Kristin Boman (Bomans i Trosa)

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.