Han blir ny ordförande i Fingerprint

Fingerprint Cards har hittat en ersättare till Mats Svensson som lämar ordförandeposten i bolagets styrelse.

Urban Fagerstedt föreslås bli ordförande i Fingerprint Cards, där han efterträder Mats Svensson som enligt tidigare besked lämnar styrelsen.

Det framgår av en kallelse till extrastämma som ska hållas den 26 november.

Urban Fagerstedt är forskningschef i Sverige för det kinesiska telekombolaget Huawei.

Valberedningen föreslår även att vd Johan Carlström och Alexander Kotsinas väljs in i styrelsen som ska bestå av fem ledamöter utan suppleanter.

Tord Wingren och Christer Bergman är de övriga två som sitter i styrelsen.

Extrastämman ska i övrigt behandla frågan om incitamentsprogram där högst 500.000 teckningsoptioner föreslås kunna emitteras.

Varje option ger rätt att teckna en B-aktie under perioden 27 november 2016 – 27 december samma år. Teckningskursen är 200 procent av betalkursen 12-25 november i år. Maximal utspädning vid fullt utnyttjande är cirka 0,8 procent av kapitalet.

Primär målgrupp är medarbetare inom bolaget som inte omfattas av tidigare program, i andra hand övriga medarbetare och i tredje hand kommande anställda.

Optionerna ska överlåtas på marknadsmässiga villkor, enligt kallelsen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour