Han blir ny vd för Fabege

Styrelsen i fastighetsbolaget Fabege har utsett Stefan Dahlbo till ny vd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Stefan Dahlbo är i dag vd för investeringsbolaget Byggmästare Anders J Ahlström. Stefan Dahlbo var vd i investmentbolaget Öresund fram till hösten 2010 och var under 1995-2000 vd för HQ vars HQ Bank kraschade när FI återkallade tillståndet sensommaren 2010. Stefan Dahlbo blev tillförordnad vd i HQ Bank våren 2010 och satt då även i styrelsen.

Han har haft flera andra styrelseuppdrag, bland annat i Fabege, Wihlborgs och Klövern.

Stefan Dahlbo kommer tillträda vd-posten i Fabege ”så snart som möjligt”, skriver bolaget.

”Vi i styrelsen anser att Stefan Dahlbo är en utmärkt person att ta över ledarskapet och utvecklingen av Fabege. Dels känner han både fastighetsbranschen och kapitalmarknaden mycket väl, dels har flera av oss i styrelsen arbetat med Stefan tidigare och har stort förtroende för honom, säger Jan Litborn, styrelseordförande i Fabege.

I ett separat pressmeddelande skriver Byggmästare Anders J Ahlström att Stefan Dahlbo lämnar vd-posten i investeringsbolaget senast den 1 oktober. Han kommer ta plats i styrelsen i för detta bolag.

I december 2018 meddelade Fabege att nuvarnade vd Christian Hermelin skulle lämna bolaget efter 12 år på posten.

Läs Affärsvärldens Analys+-intervju med Stefan Dahlbo här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.