Han blir ny VD för Lime

Mjukvarubolaget Lime Technologies, som utvecklar CRM-system, har utsett Nils Olsson till ny VD för bolaget.
Lime tillhandahåller system för säljstöd. Knappt 60 procent av omsättningen utgörs av återkommande intäkter. Sverige är bolagets största marknad som svarar för drygt 80 procent av försäljningen.

Han tillträder rollen den 1 maj och är en internrekrytering. Olsson arbetar idag som operativ chef, COO, och har varit verksam i Line sedan 2006, däribland som försäljningschef och Norgechef.

”Det är en bra tidpunkt för skiftet och det är helt i linje med Lime Technologies DNA att rekryteringen sker internt. Vi tar in unga talanger och ger dem möjlighet att växa inom bolaget. Nils startade sin resa här som trainee för 14 år sedan och har gång på gång i olika befattningar bevisat att han är rätt person att ta över som VD”, säger styrelseordförande Martin Henricson i en kommentar.

Nuvarande VD och storägare Erik Syrén har meddelat att han ställer sig till valberedningens förfogande för en plats i styrelsen.

”Efter 20 år av operativt arbete i bolaget är det dags för mig att axla en ny roll och lämna plats åt Nils. Han kommer att öka utvecklingstakten och föra Lime vidare med nya tankebanor, idéer och starkt engagemang. Lime Technologies har bra förutsättningar att fortsätta leverera långsiktig lönsam tillväxt”, säger Erik Syrén i en kommentar. Syrén själv kom direkt från universitet till Lime och började som trainee.