Han har högst förtroende hos väljarna

S-ledaren toppar förtroendeligan följd av Annie Lööf (C) och Anna Kinberg Batra (M).

Minst förtroende har svenskarna för Miljöpartiets språkrör Åsa Romson. Det framgår av Novus senaste mätning, rapporterar SVT.se på fredagen med hänvisning till ett TT-telegram.

En tredjedel av svenskarna, 33 procent, har mycket eller ganska stort förtroende för Stefan Löfven. Han leder över de andra partiledarna på förtroendelistan, tätt följd Annie Lööf på 30 procent. Anna Kinberg Batra får 28 procent.

Jämfört med mätningen i maj har dock Löfvens förtroende sjunkit med 11 procentenheter från 44 procent. Annie Lööf har samtidigt ökat med 18 procentenheter från 12 procent.

Minst förtroende har svenskarna för Jimmie Åkesson, 18 procent, och för Åsa Romson, där enbart 13 procent av svenskarna svarar att de har mycket eller stort förtroende för språkröret.

Så stort stöd får partiledarna i mätningen i procent.

Förändring i procentenheter jämfört med mätningen i maj inom parentes.

Stefan Löfven (S): 33 (-11)

Annie Lööf (C): 30 (+18)

Anna Kinberg Batra (M): 28 (var inte aktuell i förra mätningen)

Gustav Fridolin (MP): 26 (-9)

Jan Björklund (FP): 23 (-2)

Göran Hägglund (KD): 22 (oförändrat)

Jonas Sjöstedt (V): 22 (-8)

Jimmie Åkesson (SD): 18 (+5)

Åsa Romson (MP): 13 (-10)

Undersökningen genomfördes med 1.003 personer och frågan som ställdes var ”Vilket förtroende har du för följande partiledare?”. Undersökningen genomfördes 12-17 december 2014.

 Fakta: Novus partiledaropinion

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.