Handel i rött på börsen

Stockholmsbörsen handlas fortsatt i negativt territorium. Med undantag för Ericsson handlas samtliga börsjättar på OMX30-listan med negativ ton och tungviktare som Sandvik och Boliden pressas index.

SIX Generalindex var vid klockan
14.02 ned med 1,3 procent till 499 och OMXS30-index sjönk 1,2 procent till 1.564. Omsättningen var 6,3 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 8,5 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.

Tysklands parlament röstade på
onsdagen för att godkänna det tredje finansiella räddningspaketet till Grekland. 454 parlamentsledamöter röstade för räddningspaketet medan 113 röstade emot.

Dagens makropolitiska höjdpunkter
är inflationssiffrorna från USA och det penningpolitiska protokollet från Federal Reserves senaste möte. Vid mötet sade direktionen att ”viss ytterligare
förbättring” av arbetsmarknaden krävs innan den är redo att höja.

Omsättningslistan toppas efter
lunch av Volvo och H&M som backar 2,0 respektive 1,2 procent.

Precise Biometrics och Fingerprint
Cards, som tidigare i veckan haft ledningen bland börsens mest omsatta aktier, har halkat ner och handlas nu ned 4,4 respektive 2,0 procent. I morgon är det dags för Fingerprints senaste kvartalsresultat.

Bland sektorerna sågs större
nedgångar i industri-, teknik- och läkemedelssektorn där bland annat bolag som Sandvik, Atlas Copco, Ericsson och Astrazeneca bidrar till att pressa ned index med noteringarna -3,5, -2,6, -2,0 respektive -0,9 procent.

Electrolux lyfter 0,6 procent med
stöd av stark branschdata från Nordamerika.

ICA Gruppen redovisade ett
rörelseresultat, exklusive engångskostnader, som överträffade fjolårets resultat men gick in under marknadens förväntningar. Resultatet tyngdes bland annat av att ICA Banken haft det resultatmässigt ”lite kämpigt” samt kostnader kopplade till integrationen i apoteksverksamheten. Aktien är upp 1,0 procent.

Butikskedjan Swedol rapporterade
ett förbättrat resultat före skatt för andra kvartalet. Marknaden svarade med att handla ned 2,5 procent.

Enquest kom in med ett negativt
resultat före skatt på -35 miljoner dollar för det första halvåret 2015, att jämföra med 79 miljoner i föregående år. Aktien backar 6,6 procent.

Industrikoncernen Alimak är ned
1,3 procent trots att bolaget redovisat bättre omsättning och orderingång för det andra kvartalet, jämfört med fjolårets siffror.

Verisec ökar 9,4 procent efter att
ha redovisat ett negativt resultat före skatt på -4,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2015. Omsättningen ökade dock till 15 miljoner, från 12 miljoner i fjol.

Bland övriga delårsrapportörer
backar Pricer och Drillcon 4,5 respektive 7,1 procent.

Seamless Distribution stiger 4,1
procent efter att ha tecknat avtal med en afrikansk mobiloperatörsgrupp värt 15 miljoner kronor.

I dagens rekommendationsflöde
sänker Swedbank rekommendationen för mediebolaget MTG till neutral, från tidigare köp. Aktien är ned 2,0 procent.

Latour backar 3,4 procent efter
att Handelsbanken sänkt rekommendationen till minska, från tidigare öka.

Autoliv och Duni får köpråd,
Electrolux säljrekommendation medan rådet för Boliden är vänta. Duni är upp 3,6 procent medan Boliden och Autoliv backar 1,6 respektive 3,4 procent.

Index                      

Senast 

I dag %  

I år %

SIX Generalindex             

499    

-1,3    

+9,5

OMX Stockholm 30           

1.564    

-1,2    

+6,8

SIX Return index             

933    

-1,3   

+13,0

SIX Sverige cykliskt 15      

429    

-1,5    

+7,7

SIX Sverige defensivt 15     

524    

-1,0   

+16,4

SIX Volatilitetsindex       

18,6    

+1,5   

+19,3

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.