Handelsbanken: Läge att sälja dessa sju fastighetsaktier

Handelsbanken har gjort en större analys av fastighetssektorn och sänker inte mindre än sju aktier till sälj på kort sikt. Flera aktier får också slopade köp-rekommendationer. På längre sikt sänks fyra aktier. Det framgår av en kommentar från banken. Ingen aktie har höjts.
Fastighetsvärdering
Foto: Izabelle Nordfjell/TT, Unsplash

I det korta perspektivet sänks Balder, Heba, John Mattson, NP3, Platzer, Trianon och Wihlborgs till sälj, från tidigare behåll. Castellum, Catena, Pandox och Stendörren sänks från köp till behåll.

På längre sikt sänks Catena från outperform till market perform, Heba till underperform från market perform medan Platzer och Stendörren sänks från outperform till market perform.

Fabege är enda aktien som har outperform på längre sikt.

“Högre finansieringskostnader, dyrare nyproduktion och en ökad risk för recession/stagflation samt relativt höga värderingar får oss att inta en mer försiktig syn på aktierna i fastighetssektorn”, skriver banken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.