Handelsbanken upprepar köp för Swedish Match

Handelsbanken upprepar köp för Swedish Match efter att Kalifornien infört ett förbud för smaksatta tobaksprodukter.
De lovande tillväxtförutsättningarna i USA innebär att Swedish Match aktie fortsatt är köpvärd, anser Affärsvärlden i en analys.
Swedish Match tillverkar och säljer snus och nikotinportioner men även cigarrer, tuggtobak och tändprodukter. Nyligen meddelades att cigarrverksamheten ska knoppas av till aktieägarna vilket kommer göra Swedish Match till ett helt rökfritt bolag.
Swedish Match-aktien föll tillbaka under fredagen på detta och därmed är förbudet nu inprisat i aktien, enligt banken. Samtidigt försvinner inte försäljningen helt i delstaten för Swedish Match då förbudet inte gäller för onlineförsäljning och bolaget har Zyn som icke-smaksatt i produktportföljen.

”Vi bedömer dock att nyheterna om förbudet i Kalifornien kommer att öka oron för liknande förbud i övriga amerikanska delstater. Vi förväntar oss därför att aktiekursen kommer att falla ytterligare under måndagen och handlas sidledes kring 650 kronor i det korta perspektivet. Vi upprepar vår Köp-rekommendation och anser att ett aktiekursfall under 650 kronor är en överreaktion och innebär ett bra läge att komma in i aktien”, skriver Handelsbanken.