Handelsbankens nya sektorfavorit

Ytterligare en storbank läggs till Handelsbankens sektorfavoriter.
Handelsbankens nya sektorfavorit - nordea-huvudkontor-700_binary_6947973.jpg

Banksektorn väntas presentera ett i stort sett hyggligt kvartal fyra. Lånetillväxten har varit runt 5 procent i Sverige, aktiviteten i primärmarknaden (nyemitterade obligationer) och på aktiemarknaden har varit god. Kreditförlusterna bör ha varit relativt låga. Det skriver Handelsbanken i en sektorkommentar.

Samtidigt höjer Handelsbanken en varningens flagg för att kreditförlusterna kan stiga under 2020.

”Vi har en positiv syn på sektorn, trots att osäkerhet kring penningtvätt dröjer kvar. Värderingarna är generellt attraktiva och direktavkastningarna höga”, skriver Handelsbanken i en sammanfattning.

Danske Bank höjs från sälj till behåll medan Nordea nu är en sektorfavorit tillsammans med SEB och DNB. Nordea plockas inte in i Aktieportföljen då den redan ägs indirekt genom Sampo. I Aktieportföljen kvarstår SEB och DNB.

Handelsbanken har höjt sin riktkurs för Nordea till 90 kronor, från tidigare 80. Köprekommendationen upprepas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets