Hansa Biopharma rasar efter preliminära försäljningssiffror och studieresultat

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma har släppt preliminära försäljningssiffror för det tredje kvartalet och uppdaterar om fas 3-studien Confides. Aktien rasar 30% på beskedet.
Hansa Biopharma rasar efter preliminära försäljningssiffror och studieresultat - Hansa Biopharma
Foto: Hansa Biopharma

Nettoomsättningen uppgick till 22,8 miljoner kronor, varav 16,5 miljoner är produktförsäljning.

”Under det tredje kvartalet har vi ingått flera nya leveransavtal med ledande transplantationscenter i Europa. Dessa förväntas leda till ökad kommersiell försäljning under det fjärde kvartalet och framöver tack vare nya marknader som till exempel Storbritannien, Tyskland och Belgien, där identifiering av patienter pågår i takt med att organ blir tillgängliga”, skriver Hansa.

Bolagets likvida medel uppgick till 908 miljoner kronor vid utgången av perioden, vilket förväntas räcka för att finansiera verksamheten in i 2025, som tidigare meddelat.

Vad gäller Confides-studien förväntas randomiseringen bli avslutad i mitten av 2024. Bolaget planerar att lämna in en ansökan om marknadsgodkännande enligt förfarandet för accelererat godkännande till amerikanska läkemedelsverket FDA under 2025.

”För att påskynda randomiseringen har Hansa ökat det totala antalet center till 25, fortsatt rekryteringen utöver de planerade 64 patienterna och ändrat prövningsprotokollet för att potentiellt möjliggöra ett bredare urval donatorer för organallokering. För närvarande är 87 patienter inskrivna i studien på 16 aktiverade center och ytterligare nio center håller på att aktiveras”, skriver Hansa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.