Här är årets hedgefond

Catella Hedgefond har blivit utsedd till årets hedgefond av Fondmarknaden.se. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fondmarknaden.se har utsett Årets fonder 2014 i tolv olika fondkategorier och Catella kammade hem förstaplatsen inom hedgefonder.

”Vi är sex förvaltare som sköter fonden och det är vårt teams erfarenhet och kunskap som skapar förvaltningsresultatet. Catella Hedgefond har sedan starten mars 2004 haft en årlig genomsnittlig avkastning om 5,71 procent, till en standard avvikelse om 2,6 procent. Det är en bra riskjusterad avkastning”, kommenterar Ulf Strömsten, ansvarig förvaltare för Catella Hedgefond.

Catella Hedge levererade en avkastning på 8,2 procent under 2014.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.