Här är det bäst att bo

Europeiska städer toppar åter Mercers lista över världens bästa städer att bo i.

Det är åter Österrikes huvudstad Wien som toppar finans- och konsultbolaget Mercers lista över de bästa städerna att bo i. Det skriver CNBC.

Mercers undersökning syftar till att hjälpa internationella företag och organisationer när de ska avlöna utlandsanställd personal. Mercer har undersökt levnadsförhållandena i 440 länder och utgått från 39 faktorer såsom brottslighet, politiskt stabilitet och medial censur.

På andra plats på listan kommer Zürich följt av Auckland, München och Vancouver. Av de tio städer som toppar listan är sex europeiska.

– Trots en oro över den ekonomiska tillväxten fortsätter de västeuropeiska städerna att erbjuda en stabil miljö för anställda och arbetsgivare. Säkerheten har skärpts i många större europeiska städer efter terrorattackerna i Paris och Köpenhamn och Mercer tittar noga efter eventuella inverkningar på levnadsstandarden hos utlandsstationerade och deras familjer på dessa platser, skriver bolaget i rapporten.

Den amerikanska stad som hamnade högst upp på listan var San Francisco, på plats 27. Vad gäller Asien kom Singapore högst upp på listan, på plats 26. För Mellanöstern och Afrika rankades Dubai högst, på plats 74.

Mercer poängterar också att allt fler “tillväxtstäder”, såsom Manaus i Brasilien och Pune i Indien, blir allt mer konkurrenskraftiga.

De tio bästa städerna att bo i

  1. Wien, Österrike
  2. Zürich, Schweiz
  3. Auckland, Nya Zeeland
  4. München, Tyskland
  5. Vancouver, Kanada
  6. Düsseldorf, Tyskland
  7. Frankfurt, Tyskland
  8. Genève, Schweiz
  9. Köpenhamn, Danmark
  10. Sydney, Australien

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.