Här är Handelsbankens gröna favoritaktier

Handelsbanken listar sina gröna favoritinvesteringar.
Foto: Alex Sanz/TT, Michael Probst/TT
Handelsbanken har valt ut sju svenska favoritaktier sett utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med vägledning från EU:s taxonomi (EU:s nya gröna ordbok).

De utvalda bolagen är ABB, Electrolux, Hexagon, Lindab, SKF, SSAB och Systemair.

ABB finns med på listan för att 60 procent av intäkterna kommer från lösningar som förbättrar energieffekitvitet och minskar miljöpåverkan.

Energieffektiva produkter är också vad som gör att Electrolux hamnar på listan. Dessa medför lägre elförbrukning och ”stämmer väl överens med allt hårdare krav på de flesta av bolagets marknader”, skriver Handelsbanken.

Vidare får även Hexagon plats för att deras produkter kan hjälpa till att sänka kundernas miljöpåverkan medan Lindab tar plats på att man gynnas av de allt hårdare kraven inom energieffektivitet och luftkvalitet.

SKF tar också plats på att man enligt banken är en vinnare på den ökade elbilstrenden, medan SSAB ryms tack vare sin satsning kring fossilfri ståltillverkning genom Hybrit-projektet.

Slutligen är även Systemair med på listan för att dess ventilationsprodukter förbättrar inomhusklimatet och minska koldioxidutsläppen.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här