Här finns flest miljardärer

Antalet dollarmiljardärer är fler än någonsin. Flest nya dollarmiljardärer har tillkommit i Nordamerika, men en annan region toppar listan över störst antal dollarmiljardärer.

En undersökning från Wealth-X och UBS Billionaire Census visar att 155 nya dollarmiljardärer tillkommit under 2014. Det innebär att antalet nu ligger på 2 325 stycken. Detta är en ökning med 7,1 procent jämfört med 2013. Sammanlagt har miljardärerna en förmögenhet på 7 300 miljarder dollar.

Flest nya dollarmiljardärer, 57 stycken, har tillkommit i Nordamerika. Även i Asien samt Latinamerika och Karibien har antalet dollarmiljardärer ökat markant, med 52 respektive 42 nya miljardärer. Europa är dock den region som har flest miljardärer, här ligger antalet på 775 stycken. Detta kan jämföras med 609 stycken i Nordamerika och 560 i Asien.

Sett till länder leder dock USA ligan med 571 dollarmiljardärer. Kina och Storbritannien kommer på en andra respektive tredjeplats med 190 respektive 130 miljardärer. Sett till städer har New York flest dollarmiljardärer, 103 stycken, medan 8 av 20 av städerna med flest miljardärer ligger i Asien.

Enligt CNBC är den genomsnittlige miljardären 63 år gammal, med en förmögenhet på 3,1 miljarder dollar.

Antalet dollarmiljardärer väntas ha överstigit 3 800, år 2020.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets