Här flockas hedgefonderna

Nu vallfärdar hedgefonderna tillbaka till London, menar insatta källor.

Tidigare under 2010-talet tappade London sin attraktionskraft för hedgefonder då skatterna för höginkomsttagare steg och den europeiska skuldkrisen oroade marknaderna. Men nu stiger stadens lockelsekraft åter för hedgefonder såsom Steven A. Cohens Point 72 Asset Management och Ken Griffins Citadel. Det skriver Bloomberg.

Citadel har under året ökat sin personalstyrka i London med 25 procent till 170 personer och Steven A. Cohen planerar att etablera sig i London vid årsslutet, enligt uppgifter. Men även hedgefonder såsom Millennium Management ökar sin närvaro i staden.

– Det här är första gången London har sett riktigt spännande ut för hedgefonder sedan den europeiska skuldkrisen 2011, säger Ray Nolte, investeringschef vid Skybridge Capital, som planerar att investera ordentligt i europeiska hedgefonder.

Han får medhåll från Rob Christian, forskningsansvarig vid Franklin Templeton Investments K2 Advisors.

– Vi har märkt av en vallfärd tillbaka till London, säger han.

De återvändande hedgefonderna har också gjort att efterfrågan på kontorslokaler i Mayfair och andra populära distrikt har ökat.

Det är emellertid inte bara amerikanska hedgefonder som expanderar i London. Flera nya fonder startas upp, bland annat har David Fear, som tidigare jobbat på Ziff Brothers Investements, i år öppnat en ny fond med ett förvaltat kapital på 1,5 miljarder dollar. Dessutom växer redan etablerade fonder. London-baserade Marshall Wace har växt från att förvalta 12,4 miljarder dollar för två år sedan till 20,3 miljarder dollar i dag.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco