Här ser Handelsbanken köpläge

Två aktier får upprepade köpråd av Handelsbanken.

Veoneers Q1-rapport är ett ytterligare bevis på att ledningen har tagit kontroll över kostnader och kassaflöden, skriver Handelsbanken i en analys. Rekommendationen köp upprepas.

Kursen har i år gått ned kraftigt på de svaga utsikterna för globala personbilsmarknaden och påverkan detta får på Veoneers kassasituation. Men Handelsbanken lyfter fram ett antal punkter som tros skydda likviditeten inom Veoneer.

”Vi bedömer att kombinationen av lägre förluster under det första kvartalet, ökade åtgärder för att minska kostnader, uppdelningen av Zenuity samt avyttringen av VNBS kommer att göra Veoneer till ett bättre bolag och skydda bolagets likvida medel i balansräkningen och därigenom lyfta lönsamheten”, skriver banken.

I analysen sänks riktkursen till 12 dollar (12,50), men Handelsbanken tillägger att värdena i aktien på lång sikt är betydligt högre.

Handelsbanken skriver även att trädgårdsutrustningsbolaget Husqvarnas Q1-rapport visar en större motståndskraft mot coronapandemin än andra bolag i sektorn.

”I kombination med ett starkt kassaflöde under det första kvartalet och en robust likviditet, medför detta att vi upprepar rekommendationen Köp”, skriver Handelsbanken.

Riktkursen höjs till 70 kronor (65), vilket enligt banken återspeglar höjda vinstprognoser för 2020-2021 och en starkare balansräkning. Baserat på 2021-prognosen handlas Husqvarna till ett p/e-tal på 12.Husqvarna-aktien är upp drygt 50 procent sedan kursbotten den 18 mars. På måndagen avancerar B-aktien ytterligare 0,6 procent till 62,14 kronor.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här