Hårspecialist lockar

ANALYS. Affärsvärlden ger köpråd i en av börsens få e-handelsraketer med förutsättningar för att bygga skyddsvallar kring den framtida lönsamheten.

KÖP Skönhet ligger i betraktarens ögon. Samtidigt lägger dagens västsamhälle betydande summor på att försöka underhålla, förstärka eller förbättra det egna utseendet. Det gäller inte minst återkommande köp av skönhetsprodukter i alla färger, former och prisklasser.

Med rätt förutsättningar är en enkel, men fokuserad plan nog så effektiv för att bygga stark marknadsposition som de på papperet mest resursstarka affärsbyggena. Inom hårvårds- och skönhetsprodukter är Lyko en av få börsens få e-handelsnykomlingar med en affärsmodell som ger skaplig hög sannolikhet för att kunna mogna till god lönsamhet.

Med brasklappen att nedsidan är betydande i små snabbväxare blir Affärsvärldens råd ändå att köpa Lyko-aktien på analyskurs 55 kronor. Levererar familjeföretaget bara på sin plan så är dagens tillväxtvärdering frånsprungen av snabbt stigande vinster inom två år.

Det här en sammanfattning av analysen Hårspecialist med god tillväxtOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.