HBO:s premiär av House of Dragon lockade nästan 10 miljoner tittare i USA

HBO:s nya storsatsning "House of the Dragon" lockade nästan 10 miljoner tittare i USA under sin premiär och ledde kortvarigt till att HBO Max kraschade för vissa användare.
HBO:s premiär av House of Dragon lockade nästan 10 miljoner tittare i USA - House of Dragon. Warner Media.

Publiken var den största i HBO:s historia för debuten av en ny serie. Serien är en bakgrundshistoria om den fiktiva Targaryen-dynastin och utspelar sig två århundraden före ”Game of Thrones”-serien. Det skriver bland annat Wall Street Journal.

Game of Thrones hade dock 17,9 miljoner tittare när sista säsongen släpptes och 19,8 miljoner tittare under sista avsnittet vilket var ett rekordhögt antal för tjänsten.

Serien är den första av vad HBO hoppas ska bli flera ”Game of Thrones”-inspirerande program. Serien fick 85 procent på recensionssajten Rotten Tomatoes.

De starka premiärsiffrorna kommer vid en kritisk tidpunkt för HBO och dess nya moderbolag Warner Bros Discovery. Företaget har tvingats att göra besparingar och omstruktureringar.

HBO Max ska även kombineras med Discovery+ och bli en ny plattform nästa år. Det meddelade bolaget tidigare denna månad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.