Hedgefonder går till reträtt

Hedgefonder har skalat ned storleken på sina innehav de senaste dagarna till följd av den höga volatiliteten i bolag som till exempel Gamestop, rapporterar Financial Times.
Hedgefonder går till reträtt - trader-900
Foto: Michael Probst/TT

Måndag och tisdag ska enligt Morgan Stanley har varit med på topp 5 av så kallade ”de-grossing” dagarna under det senaste decenniet. ”De-grossing” innebär att de har tagit ned sin exponering mot marknaden genom att täcka korta positioner och sälja av långa positioner.

De senaste dagarnas utveckling har gjort att man som riskhanterare på en hedgefond måste tänka om och ändra sina modeller, menar Greg Tuorto som är portföljförvaltare på Goldman Sachs.

Carson Block, som är en profilerad blankare, sa att han hade reducerat sina positioner ordentligt. ”Det är inte raketforskning, minska dina blankningar och risk drastiskt eller riskera att gå i konkurs”, kommenterade Block.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets