Heimstaden köper från Akelius för 92,5 miljarder

Fastighetsbolaget Heimstadens dotterbolag Heimstaden Bostad förvärvar Akelius svenska, danska och tyska fastighetsportfölj till ett transaktionsvärde på 92,5 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Patrik Hall, VD Heimstaden.
Patrik Hall, VD Heimstaden. Foto: Heimstaden
Fastighetsportföljen omfattar totalt 599 fastigheter och 28 776 hyresgäster i städerna Berlin, Hamburg, Stockholm, Malmö och Köpenhamn. Det totala hyresvärdet är 2,8 miljarder kronor.

Förvärvet finansieras med 24,8 miljarder kronor i befintlig kassa samt 65,7 miljarder kronor i bryggfinansiering med en löptid på två år. Heimstaden Bostad kommer genomföra en emission på 24,8 miljarder kronor där Heimstaden tecknar 8,5 miljarder kronor.

”Vi stärker närvaron på marknader där vi redan har god kunskap och erfarenhet, marknader som delar viktiga attribut såsom obalans i tillgång och efterfrågan, gynnsamma demografiska trender och växande ekonomier. Vi är särskilt glada över att kunna växa och expandera i Tyskland, den största och mest mogna bostadsmarknaden i Europa, med etableringen i Hamburg som ett viktigt tillskott”, uppger Heimstadens investeringschef Christian Fladeland.