Hela Italien sätts i karantän för att stoppa spridning av coronaviruset

Italiens regering har utfärdat karantän för hela landet i ett sätt att stoppa vidare spridning av coronaviruset.

Karantän har hittills gällt för den norra regionen Lombardiet men sent på måndagskvällen utvidgades den till att omfatta hela landet. Människor uppmanas av premiärminister Giuseppe Conte att inte lämna sina hem förutom för arbete eller vid nödvändiga ärenden.

Conte tillade att det blir förbjudet med offentliga sammankomster och att idrottsevenemang avbryts. Stoppet gäller fram till och med den 3 april.

Att idrottsevenemang stoppas gör att Serie A, den högsta fotbollsligan för herrar, riskerar att ställas in för första gången sedan Andra världskriget. De senaste omgångarna har delvis spelats men då med tomma arenor.

Italien, med sina 60 miljoner invånare, är hårdast drabbat av coronaviruset av samtliga europeiska länder. Det har hittills bekräftats 9 172 fall medan antalet döda uppgår till 463.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.