Hemfosa köper fastigheter för 650 miljoner

Hemfosa har förvärvat elva vårdfastigheter i Finland och två fastigheter i Sverige till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 650 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I Finland består de elva vårdfastigheterna av uthyrningsbar yta om cirka 20.900 kvadratmeter och är fullt uthyrda. Årliga hyresintäkter uppgår till knappt 3 miljoner euro, motsvarande cirka 30 miljoner kronor.

I Sverige har Hemfosa förvärvat två fastigheter i Borås. Den ena fastigheten kommer att hyresgästanpassas genom en större renovering där mer uthyrningsbar yta också kommer att skapas. Total uthyrningsbar yta uppgår till drygt 8.000 kvadratmeter, årliga hyresintäkter till 11 miljoner kronor och uthyrningsgraden till 92 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här