Hemnet: Nytt utbudsrekord väntas i maj

Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet ökade i april, trots att det var påsk, och mycket talar enligt Hement för att det blir ett nytt utbudsrekord i maj.

”Utbudet ökar i april, trots att påsken låg i denna månad. Det är lite ovanligt, utbudet brukar ofta sjunka något då. Detta stärker vår prognos om att vi kommer att få ett rekordhögt utbud i maj”, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

I april fanns det 21.253 bostadsrätter till salu på Hemnet, 11 procent fler än motsvarande månad i fjol.

Eftersom det är stora säsongsvariationer i utbudet av bostäder till försäljning är en jämförelse med motsvarande månad tidigare år mest rättvisande.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.