Hexagon förvärvar amerikansk SaaS-leverantör för 1,2 miljarder dollar

Mätteknikbolaget Hexagon förvärvar ETQ, en leverantör av SaaS-baserad mjukvara för kvalitet, hälsa och säkerhet, och regelefterlevnad. Köpeskillingen uppgår till 1 200 miljoner dollar, motsvarande ungefär 11,4 miljarder svenska kronor, och betalas kontant genom existerande lånefaciliteter. Det framgår av ett pressmeddelande.
HExagon
Foto: Janerik Henriksson/TT
ETQ grundades 1992 och har sitt huvudkontor i Burlington, Massachusetts i USA. De har även kontor i Arizona samt i Dublin, Irland. Bolaget har 185 anställda och levererar tjänster till kunder i inom forskning, sjukvård, tillverkning, elektronik, livsmedel, processindustrin, fordon med mera.

”Hexagons ledarskap inom digitala verkligheter och kvalitetsdata gör ETQ till ett utmärkt förvärv. Det medför djupgående expertis inom flera industrivertikaler och fyller en viktig plats i det allt större gapet mellan skapad data och användbar data”, kommenterar Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén.

Omsättningen spås ligga på 75 miljoner dollar i år, med en justerad rörelsemarginal om drygt 35 procent. ETQ är även i färd med att driva en övergång av sin kundbas till SaaS, vilket spås utgöra hälften av intäkterna i år, och har vuxit med 60 procent per år de senaste tre åren.

Försäljningssynergierna med Hexagon väntas växa till omkring 40 miljoner dollar till 2026, med väldigt starka inkrementella marginaler.

ETQ kommer ingå i Hexagons division Manufacturing Intelligence. Myndighetsgodkännande väntas komma tidigast under andra kvartalet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG