Hexpol köper Preferred Compounding

Polymertillverkaren Hexpol har förvärvat Preferred Compounding från Audax Group för cirka 232 miljoner dollar på skuldfri bas.

Förvärvet finansieras genom en kombination av befintlig kassa, existerande banklån och en ny kreditfacilitet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det förvärvade bolaget hade en försäljning under 2018 på omkring 240 miljoner dollar och har cirka 540 anställda i sex anläggningar, fem i USA och en i Mexiko.

“Den förvärvade verksamheten har en ebitda-marginal betydligt lägre än Hexpol-koncernens och förväntas ge en positiv effekt på resultat per aktie”, heter det i pressmeddelandet.

Integrationen kommer att starta omedelbart, och eventuell omstrukturering och kostnadssynergier kommer att utvärderas och kommuniceras separat i ett senare skede, påpekas det vidare.

Hexpol skriver att Preferred Compounding är en “välskött och lönsam rubber compounder”. Nyckelmarknaderna omfattar allmän industri, fordon, energi och infrastruktur.

Verksamheten kommer att konsolideras från 1 juli 2019.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här