Historiskt lågt betyg för den nya regeringen

Förtroendet för den nya regeringen är svagt och Stefan Löfvens regering får historiskt lågt betyg. Det skriver SKOP i ett pressmeddelande.

”Statsminister Stefan Löfvens regering ligger på bottennivå för en nyvald regering”, säger SKOP:s analytiker Birgitta Hultåker.

Undersökningen genomfördes av SKOP mellan den 4 och 20 november och omfattande intervjuer med drygt 1.000 personer mellan 18 och 84 år.

Det är nu 29 procent av svenskarna som anser att regeringen gör ett mycket eller ganska bra jobb, Det är en halvering jämfört med den borgerliga regeringen (53 procentenheter) i september innan den förlorade valet. Det är 3 procent som tycker att regeringen gör ett mycket bra jobb.

Förtroendebalansen för regeringen är nu +1, det vill säga att det är en procentenhet fler som anser att regeringen gör ett bra jobb än som säger att den gör ett dåligt jobb. Det är 22 procentenheter lägre än vad den borgerliga Alliansregeringen (+23) hade veckorna före valet i september.

Förtroendebalansen för det borgerliga regeringsalternativet är nu +18. Det är nu arton procentenheter fler som tror att de borgerliga skulle göra ett bättre jobb än som tror att de skulle göra ett sämre jobb än den nuvarande regeringen.

Lägst förtroende för regeringen har Sverigedemokraternas sympatisörer. En majoritet av dem (55 procent) anser att regeringen gör ett dåligt jobb. De är mer negativa än de moderata sympatisörerna av vilka 50 procent anser att regeringen gör ett dåligt jobb.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.