Högre vinst än väntat för sydkoreanska jättar

LG Electronics och Samsung såg högre vinst i det fjärde kvartalet jämfört med samma period föregående år. Samsung nådde dock inte upp till analytikernas förväntningar.
Samsung
Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/TT

Elektronikjätten Samsungs rörelseresultat växte över 50 procent men kom in lägre än analytikerna räknat med i det fjärde kvartalet. Det framgår av preliminära finansiella siffror. Rörelseresultatet steg 53 procent till 13,8 biljoner won (9,1), mot väntade 15,2 biljoner won.

 

Sydkoreanska LG Electronics rapporterar en högre försäljning och vinst i det fjärde kvartalet jämfört med året innan. Intäkterna ökade med 12 procent till 21 biljoner won, medan rörelseresultatet kom in på 681,6 miljarder won (5,2 miljarder kronor), vilket är en ökning med 5,3 procent från samma period 2020.  

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.