Högsta förvaltningsdomstolen går på Skatteverkets linje mot EQT-bolag

EQT meddelar att Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) har avlagt dom i ett överklagat förhandsbesked angående avdragsrätt för momskostnader för det svenska dotterbolaget EQT Partners AB. HFD gick i huvudsak på Skatteverkets linje.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Som beskrivits i EQT AB:s prospekt i samband börsnoteringen i september 2019, ansökte EQT Partners AB under 2018 om ett förhandsbesked rörande avdragsrätt på momskostnader för tillhandahållande av rådgivningstjänster.

De potentiella momskostnaderna, hänförliga till perioden från och med januari 2016 till juni 2019, uppskattades i prospekt till 200-350 miljoner kronor för EQT Partners AB.

“EQT kommer att analysera konsekvenserna av domen från HFD och det finns i nuläget ingen anledning att göra en annan uppskattning för denna period”, skriver bolaget.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här