Höjt bud på Byggfakta

Storägarna i byggtjänstebolaget Byggfakta höjer sitt uppköpsbud till 52 kronor kontant per aktie från tidigare 46 kronor.
Höjt bud på Byggfakta - Byggfakta
Byggfakta samlar in och sammanställer data om pågående byggprojekt. Datan säljs till aktörer inom byggbranschen. Det handlar exempelvis om projektinformation, specifikationer (tekniska beskrivningar) och produktinformation. Byggfaktas kunder använder i sin tur datan för att öka försäljningen av deras produkter/tjänster till aktörer inom de aktuella byggprojekten.

Inför höjningen har flera andra storägare i Byggfakta, Första AP-fonden och AMF genom AMF Aktiefond Småbolag och AMF Tjänstepension, åtagit sig att acceptera erbjudandet, enligt ett pressmeddelande.

Duon sitter på 11,6 procent av samtliga aktier och röster i Byggfakta.

Detta innebär att friarna tillsammans med aktieägare som åtagit sitt att acceptera erbjudandet säkrar 80,2 procent aktierna och rösterna i Byggfakta.

Acceptfristen på budet förlängs samtidigt till den 18 april.

Det första budet lades fram i början av januari. Bakom det ligger ett konsortium som inkluderar storägarna Stirling Square och TA, samt Macquarie Capital. Konsortiet har lagt sitt bud genom bolaget Giant Bidco.

Den oberoende budkommittén i Byggfaktas styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera erbjudandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.