Honda återkallar över 300 000 bilar

Honda planerar att återkalla 340.000 bilar i Japan på grund av Takatas krockkuddar, rapporterar Dow Jones Newswires.

Flera tiotals miljoner bilar världen över har återkallats på grund av utlösaren i Takatas krockkuddar har visat sig kunna explodera med för stor kraft så att splitter spridits i kupén. Särskilt känslig har utlösaren varit för varma och fuktiga förhållanden.

Autoliv, som är en konkurrent till Takata, har byggt upp kapacitet för att hjälpa industrin att byta ut utlösarna och hoppas dessutom att kunna vinna återkommande affärer i spåren av Takatas problem. I rapporten för det första kvartalet sade bolaget att man “sett tecken” på att man kan vinna återkommande affärer.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här