Hongkongs centralbank vill att banker rapporterar exponering mot Evergrande

Hongkongs centralbank har beordrat banker att rapportera om sin exponering mot skuldtyngda fastighetsutvecklaren Evergrande över oro för systemrisker mot det finansiella systemet. Det skriver Bloomberg News med hänvisning till källor.
Evergrande
Evergrande. Foto: AP Photo/Andy Wong/TT
Bankerna uppges ha fått 24 timmar på sig att komma med svar.

Evergrande dras med skulder på 300 miljarder dollar och oron finns att om bolaget kollapsar att det kan få en effekt på Kinas reala ekonomi.

Bankerna har hittills tonat ned riskerna kring Evergrande. Minst 10 långivare meddelade investerare tidigare denna månad att de hade tillräcklig säkerhet på sina lån till företaget och att riskerna var under kontroll. Den mest exponerade banken Minsheng Banking uppgav att deras exponering hade fallit med cirka 15 procent från juni förra året och att de flesta lånen hade mark, fastigheter eller projekt under byggnation som pant.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets